Lev Poprad zakončil ruské turné víťazstvom v Moskve

11.12.2011 Celý región

MOSKVA 11. decembra (WEBNOVINY) - Hokejisti HC Lev Poprad zakončili svoje súčasné ruské turné víťazstvom 3:2 po samostatných nájazdoch na ľade Spartaka Moskva.

Podtatranci prerušili sériu troch duelov bez výhry a zo štvorzápasového turné si odvážajú celkovo tri body, keďže hneď na úvod prehrali po nájazdoch v Omsku. Najbližšie sa HC Lev predstaví po reprezentačnej prestávke v domácom prostredí v utorok 20. decembra proti Dinamu Riga.

Domáci Spartak začal podľa očakávania náporom, hráči sa chceli pred novým trénerom Andrejom Sidorenkom ukázať v čo najlepšom svetle. HC Lev hral pozorne v defenzíve, ktorú dobre dirigoval brankár Tomáš Duba.

Smerom dopredu mali Popradčania v úvodnej tretine problémy. V 23. min otvoril skóre duelu Ľudučin. Po góle sa tempo hry stupňovalo a vážnejšie príležitosti si vypracovali aj hostia. V 45. min vyrovnal Tomáš Netík.

Z nerozhodného stavu sa HC Lev tešil len štyri minúty, po skončení presilovky sa presadil Voronin. Popradčania sa snažili o vyrovnanie, napokon sa im to podarilo pri power-play 20 sekúnd pred záverom tretej tretiny zásluhou Juraja Mikúša. O víťazovi duelu rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých Duba zlikvidoval pokusy Olega Gubina a Romana Ľudušina. Proti Ivanovi Kasutinovi sa presadili Juraj Mikúš a Jiří Sekáč a HC Lev vybojoval na záver ruského turné ďalší bod.

Výsledok:

Spartak Moskva - HC Lev Poprad 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0, 0:1)
Góly: 23. Ľudučin (Bodrov, Voronin), 49. Voronin (Juňkov, Ľudučin) - 45. Netík (Kristek), 60. J. Mikúš (Kristek), rozhodujúci sam. nájazd J. Mikúš
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 3200 divákov

Zostava HC Lev: Duba - Mezei, Hunkes, Sigalet, V. Mihálik, Klouček, Štrbák, Hellström - Bartečko, V. Nedorost, L. Nagy - Netík, J. Mikúš, Kristek - Rudolf Huna, Špirko, Š. Novotný - Fabricius, Lundberg, Sekáč

.
 

Vyberte región